Massage och Mindfulness

Blunda och ta några djupare andetag.. vad händer då i din kropp?
Ibland kan det behövas bara några få andetag för att känna kontakten med sig själv och sin kropp igen, kanske minska den muskulära spänningen och kunna sänka ner axlarna lite. Stilla de snurrande tankarna en stund. Släppa den yttre världens och vad jag måste göra där för att duga eller vara någon. Att andas lite djupare är bland det enklaste vi kan göra för att må bra. Vi kan alla göra det! Men gör alla det?

Jag vill inspirera elever såväl som personal som jobbar i skolan att ta små pauser. Pauser för att hämta kraft och koncentration. Och det är väldigt enkla verktyg som jag kan lära er. Men väldigt verkningsfulla. Om vi bara gör dem. Så jag ger också tips på hur vi kan få in detta med mindfullness i vardagen på enklaste sätt. Jag undervisade i ämnet Livskunskap i särskolan förut och då blev det så tydligt att några få minuter med mindfullness i början av lektionen gav ett helt annat ingångsläge för både mig och eleverna. Vi fick alla ut mer av lektionerna när vi började på det sättet. Och jag vill gärna dela med mig av övningar som funkar bra i skolan. Samt berätta om all spännande forskning i ämnet.

I förskolan används ofta massage och det är så glädjande, personalen där vet att det ökar lugnet och sammanhållningen i gruppen och man brukar också säga att man slår inte den man nyss masserat. Jag skulle önska att vi kunde fortsätta byta massage hela vägen fram till studenten, ja egentligen hela vuxenlivet ut. Beröringens effekter är oändliga. Ett vanligt sätt att trösta någon på är att lägga en hand på den andres överarm, handen vill signalera jag hör dig och ser dig och beröringen utsöndrar också det välgörande lugn och ro hormonet oxytocin. Och vi vill väl alla bli sedda och känna lugn och ro? Våra elever vill det verkligen kan jag säga.. och det kan vi uppnå med väldigt enkel massage. Jag har övningar som passar i skolan att lära ut. Och självklart pratar jag även om detta med beröring och samtycke. Hur viktigt det är för att beröringen ska bli just avslappnande. Detta kan man koppla till sex- och samlevnadsundervisingen som jag också håller.

Jag har under flera år hållit i kursen Massage som individuellt val på gymnasiet. I den kursen har jag lärt ut den klassiska svenska massagen och hur man ger en helkroppsmassage. Samt fakta om kroppens rörelseapparat och effekter av massage.

Välkommna att höra av er om ni är intresserade. Jag kan hålla i fortbildningsdagar för personal som sedan kan gå ut till sina elever och ha verktyg med sig kring massage och mindfullness. Självklart älskar jag att komma ut i klasser och undervisa eleverna direkt också.
Någon som kommer utifrån inspirerar lättare till möjligheter och förändring. Och det är ju en positiv förändring vi vill se!

Maila er förfrågan till mig så diskuterar vi vidare upplägg. Jag reser gärna men tar betalt för det. 

♥ ♥ ♥