Tantra

Vad är Tantra?

Tantra är en mångtusenårig tradition med ursprung i Indien. Ordet tantra är en mix av orden expansion och närvaro på sanskrit och innefattar olika meditationstekniker. Att helt enkelt hitta både närvaro och energi i din kropp. Det finns många skolor och vägar inom tantran. En liten del av tantran är där två människor möts tillsammans och utforskar den sexuella energin mellan sig men det är denna variant av tantra som många tänker på i väst när de hör ordet. Och  det är det vi utforskar på våra tantrakurser för par. Tantran inkluderar till skillnad från många andra andliga traditioner den sexuella energin och ser den som helig men det behöver verkligen inte innebära sex. För mig handlar tantra om att känna kontakten med det gudomliga i oss själva och det runt oss, att se att skönheten och livets nektar redan finns i oss och runt oss. Med acceptans och utan att blunda för smärtan. Tantran är en andlig väg men ingen religion. Att öppna upp för andlighet är att känna att livet blir lite större än bara vardagen. Ett liv som är lite större och där det kan finnas plats för magi och extas! 

Är Tantra något för dig/er?

Vill du njuta mera? När vi ger kroppen positiva upplevelser med mycket njutning så ger vi den nya njutningsfulla cellminnen. Njutbar beröring som tantramassage kan alltså göra att njutningsbanorna i kroppen blir större och du njuter mera.
Vill du utveckla ditt sexliv, ha bättre sex? Då kan tantra vara något för dig. Det är att fördjupa sexualiteten bortom bara den fysiska friktionens njutning av sex till att ta med hela din kropp och själ. Öppna upp en större känslighet. Du får nycklar som andning, rörelse och ljud..
Vill du hela något i din sexualitet? Många av oss bär upplevelser av sex som inte varit positiva. Kanske till och med traumatiska upplevelser och övergrepp. Med tantrans mjukhet och närvaro kan du öppna upp och vara i kontakt med din kropp och dina känslor och tillåta allt att få finnas utan några speciella mål.
Vill du ha en ännu bättre relation? Sex, beröring och njutning är en viktig del av en kärleksrelation. Med tantra kan ni bejaka det ni längtar efter och få verktyg att kommunicera hur ni vill ha det.
Vill du uppnå en andlig dimension i sexlivet? Tantra är en andlig tradition som inkluderar meditation och närvaro. Du kan utöva Tantra oavsett vad du har för religion då det är en andlig men inte religiös praktik.
 
Jag ger "Sacred Union - tantra for couples" kurser med min partner, både längre helgretreats och enskilda dagar. För kvinnor håller jag  en längre träning "Women Rising- a Tantric Training For The Modern Goddess"  och lite andra kurser & resor.  Sedan har jag tantriska Lust in Life kvällar öppna för alla, i Göteborg.
Sedan har jag privata tantrakurser och sessioner för enskilda och par samt ger sinnlig och njutbar tantramassage här hemma som du/ni kan boka tid för.

Välkommen att höra av dig/er!