Tantra

Vad är Tantra?

Tantra är en mångtusenårig tradition med ursprung i Indien. Det handlar om meditationstekniker och att hitta närvaro och energi i din kropp. Det finns många skolor och vägar inom tantran. En liten del av tantran är där två människor möts tillsammans och utforskar energin mellan sig, det är denna variant av tantra som många tänker på i väst när de hör ordet och det är det vi utforskar på våra tantrakurser. För mig handlar tantra om att känna kontakten med det gudomliga i oss själva och det runt oss, att se att skönheten och livets nektar redan finns i oss och runt oss. Utan att blunda för smärtan. Tantra är en andlig väg men ingen religion. Att öppna upp för andlighet är att känna att livet blir lite större än bara vardagen. 

Är Tantra något för dig/er?

Vill du njuta mera? När vi ger kroppen positiva upplevelser med mycket njutning så ger vi den nya njutningsfulla cellminnen. Njutbar beröring som tantramassage kan alltså göra att njutningsbanorna i kroppen blir större och du njuter mera.
Vill du utveckla ditt sexliv, ha bättre sex? Då kan tantra vara något för dig. Det är att fördjupa sexualiteten bortom bara den fysiska friktionens njutning av sex till att ta med hela din kropp och själ. Öppna upp en större känslighet. Du får nycklar som andning, rörelse och ljud..
Vill du hela något i din sexualitet? Många av oss bär upplevelser av sex som inte varit positiva. Kanske till och med traumatiska upplevelser och övergrepp. Med tantrans mjukhet och närvaro kan du öppna upp och vara i kontakt med din kropp och dina känslor och tillåta allt att få finnas utan några speciella mål.
Vill du ha en ännu bättre relation? Sex, beröring och njutning är en viktig del av en kärleksrelation. Med tantra kan ni bejaka det ni längtar efter och få verktyg att kommunicera hur ni vill ha det.
Vill du uppnå en andlig dimension i sexlivet? Tantra är en andlig tradition som inkluderar meditation och närvaro. Du kan utöva Tantra oavsett vad du har för religion då det är en andlig men inte religiös praktik.
 
Jag ger "Tantra för par" kurser med min man Henrik, både längre helgretreats och enskilda dagar. För kvinnor håller jag  en längre träning "Women Rising- a Tantric Training For The Urban Goddess" och enstaka kvällar. 
Sedan har jag privata tantrakurser och sessioner för enskilda och par samt ger sinnlig och njutbar tantramassage här hemma som du/ni kan boka tid för.

Välkommen att höra av dig/er!